Pikantní sekaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 100 g Celer řapíkatý
  • 700 g Maso mleté - mix
  • 100 g Provensálské koření
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Tuk rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Cibule červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 šálek Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Kapary sterilované
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 537 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 910.4 mg
  • Vláknina 14774.1 mg
  • Vitamín A 14774.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 223.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme, očištěné a jadérek zbavené papriky pokrájíme na kostičky, očištěný celer pokrájíme také na kostičky. Kapary necháme okapat, nasekáme na drobno. Připravené ingredience vložíme na rozehřátý olej a restujeme čtyři minuty.

  • 2

    Maso okořeníme, přidáme vajíčko, orestovanou zeleninu a vypracujeme těsto. Rozložíme do silně vymaštěné zapékací mísy, povrch poklademe plátky másla a upečeme v rozehřáté troubě na 180°C po dobu 20 minut.

  • 3

    Mezitím nakrájíme rajčata, vložíme do vroucího vývaru, mírně osolíme, opepříme a trochu osladíme. Poté je rozetřeme na pečeni.

  • 4

    Petrželku omyjeme, osušíme a nadrobno rozsekáme. Polovinou posypeme pečeni, pečeme ještě 5 minut.

  • 5

    Hotovou sekanou nakrájíme na plátky, ozdobíme zbylou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu