Sekaná nadívaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 175 g Anglická slanina
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Strouhanka
  • 90 g Těstoviny Fusilli
  • 450 g Hovězí maso mleté
  • 0.5 kávová lžička Pepř cayenský
  • 0.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Bobkový list
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2.5 dl Omáčka na těstoviny sýrová parmezánská
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 71.3 mg
  • Draslík 394.2 mg
  • Vláknina 2790.2 mg
  • Vitamín A 2790.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpustíme v pánvi máslo a osmahneme na něm pokrájené papriky 3 minuty, přidáme rozetřený česnek a minutu smažíme.

  • 2

    Do mísy dáme mleté maso, přidáme smaženou cibuli, česnek, papriky, pepř, citronovou šťávu a kůru, petrželku, sůl pepř, promícháme a dáme stranou.

  • 3

    Hrnec osolené vody uvedeme do varu, přidáme těstoviny, trochu oleje a vaříme 10 minut. Procedíme a vmícháme do italské sýrové omáčky.

  • 4

    Vymažeme pekáč a dáme na dno 6 bobkových listů. Dno a stěny pekáče vyložíme slaninou. Polovinu masové směsi přendáme do pekáče a urovnáme povrch. Přidáme italskou sýrovou omáčku s těstovinami a pak další masovou směs. Urovnáme povrch a přikryjeme fólií.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě 1 hodinu. Vylijeme omastek a vyklopíme sekanou.

  • 6

    Podáváme jak teplé, tak studené.

Komentáře k receptu