Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 600 g Kuřecí čtvrtky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 701 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1277 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 22.7 mg
  • Vláknina 3321.8 mg
  • Vitamín A 3321.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem.

  • 2

    Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory.

Komentáře k receptu

  • Aleisa
  • 30.09.2015 16:23:15

Na takto připraveném jídle jsme si všichni pochutnali, dělala jsem více porcí a jako přílohu zvolila těstoviny. Recept můžu doporučit, jen jsem neměla hodně silně vyhřátou troubu, stupně nenapíšu, mám plynovou troubu. Měla jsem strach, aby se mi rozmarýn na povrchu nepřipálil. Šťávu si dovedu představit i zahuštěnou, ale není to nutné, samozřejmě byla dobrá i tak.

Odpovědět