Pečené krevety pikantní
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
- 20 g Koriandr čerstvý
- 2 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Omáčka rybí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 8 g
- Sodík 600 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 117.2 mg
- Vláknina 1879.8 mg
- Vitamín A 1879.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pod proudem tekoucí studené vody opláchneme krevety. Osušené vložíme do misky, zakápneme sójovou omáčkou a opepříme. 30 minut marinujeme při pokojové teplotě.
-
2
Oloupaný česnek vložíme do hmoždíře, přidáme k němu omyté chilli papričky, které jsme rozřízli a zbavili semínek. Rozmělníme na kašičku. Z limetky vymačkáme šťávu (použijeme jí 4 polévkové lžíce). Limetkovou šťávu v misce smísíme s rybí omáčkou, cukrem a koriandrem, na závěr přidáme chilli-česnekovou pastu. Mícháme, do doby, než se ve směsi rozpustí přidaný cukr.
-
3
Potom přichystáme wok a rozpálíme v něm olej. Vhodíme krevety a rychle zprudka opečeme přibližně 3 minuty, dokud nezrudnou.
-
4
Na závěr hotové krevety zalijeme limetkovou šťávou a zlehka promícháme.