Madeirská omáčka
Suroviny
- 10 g Cibule
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Petržel - nať
- 30 g Žampiony čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Víno červené
- 5 dl Vývar z hovězích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 667 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 41 g
- Sodík 2162 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 2334.4 mg
- Vláknina 4459 mg
- Vitamín A 4459 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmahneme očištěné, nasekané žampiony, nasekanou petrželku a jemně nakrájenou cibuli. Zaprášíme moukou, podlijeme vývarem a krátce povaříme.
-
2
Omáčku přecedíme, přilijeme víno, osolíme a okořeníme. Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a za stálého šlehání povaříme.