Křenová omáčka se ztracenými vejci
Suroviny
- 80 g Křen
- 100 g Majonéza
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 150 ml Ocet kvasný lihový
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 862 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 345.8 mg
- Vláknina 3232 mg
- Vitamín A 3232 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu s octem a solí přivedeme do varu a do vody rozklepneme opatrně vejce. Vaříme asi čtyři minuty, poté děrovanou naběračkou vyjmeme, propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.
-
2
Strouhaný křen rozšleháme s majonézou a ušlehanou smetanou, přidáme citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř.
-
3
Vejce podáváme přelitá omáčkou.