Vepřový bůček po zbojnicku

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 800 g Vepřový bok
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1040 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 106 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 385.9 mg
  • Vláknina 292 mg
  • Vitamín A 292 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.

  • 2

    Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.

  • 3

    Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.

Komentáře k receptu

  • Lucie Klouparová
  • 21.09.2015 11:09:30

Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.

Odpovědět
  • Lucie Klouparová
  • 21.09.2015 11:09:22

Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.

Odpovědět