Vepřový bůček po zbojnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 106 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 385.9 mg
- Vláknina 292 mg
- Vitamín A 292 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme a nakrájíme na porce tak, aby každá měla jednu žeberní kost.
-
2
Maso potřeme česnekem utřeným se solí, poprášíme paprikou a necháme do druhého dne v chladničce odležet.
-
3
Připravené porce masa vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Potom odstraníme pokličku a dopečeme dorůžova.
Komentáře k receptu
- Lucie Klouparová
- 21.09.2015 11:09:30
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
Odpovědět- Lucie Klouparová
- 21.09.2015 11:09:22
Krásně voňavý a měkoučký bůček jsem pekla na menší teplotu a něco malinko přes dvě hodiny. Vyplatilo se počkat, protože byl úžasně šťavnatý a měkoučký a myslím si, že je to opravdu lepší dělat mírnějším tempem než ho pak mít tvrdší. Recept doporučuji, byla to mňamka. Česnek bůček ovoněl a koření mu dodalo ten pravý šmrnc.
Odpovědět