Oplatky se skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 kg Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 0.5 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 14.4 mg
  • Draslík 31 mg
  • Vláknina 935.6 mg
  • Vitamín A 935.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve ušleháme vaječný bílek do tuhého sněhu, postupně přidáváme cukr. Do sněhu přimícháme mouku a máslo. Do jiné mísy odebereme 3 lžíce směsi. V další míse promícháme skořici, kakaový prášek a větší část ušlehaných bílků.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 220°C. Důkladně promíchanou směs, klademe lžící na předem připravený plech. Hromádky klademe dostatečně daleko od sebe, poté každou z hromádek lžící vytvarujeme do kulatých placek. Nakonec na jednotlivé placky lžící rozetřeme zbylý, bílý sníh v míse. Tak vytvoříme mramorový efekt.

  • 3

    Pečeme 5 minut do zhnědnutí. Podáváme vychladlé.

Komentáře k receptu