Křepelky na koření
Suroviny
- 60 g Pancetta
- 30 g Lišky čerstvé
- 40 ml Olej stolní
- 170 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bazalka
- 4 ks Křepelka
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Oregano čerstvé
- 2 ks Máslo čerstvé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1405 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 128 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 8810.6 mg
- Draslík 845.4 mg
- Vláknina 9660.8 mg
- Vitamín A 9660.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 146 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křepelky rozřízneme podél hrudní kosti, vykostíme je a kostry vložíme do kastrolu spolu s polovinou neoloupané cibule, nakrájenými mrkvemi a celerem a vše zalijeme vodou. Povaříme hodinu a půl, necháme vychladnout a vložíme do mísy.
-
2
Lišky namáčíme ve 170 ml horké vody půl hodiny. Pancettu nakrájíme.
-
3
Zbylou cibuli oloupeme a naskáme, na polovině másla a oleji ji smažíme spolu s pancettou asi tři minuty, vložíme maso, pokračujeme dvě minuty, pak ho otočíme a opékáme další dvě minuty. Přidáme houby, trochu vody, dva prolisované stroužky česneku, víno a 250 ml vývaru. Směs vaříme pět minut doměkka. Pak vyndáme maso a omáčku povaříme.
-
4
Pokrm podáváme s petrželkou, bazalkou a oreganem.