Křepelky na koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Pancetta
  • 30 g Lišky čerstvé
  • 40 ml Olej stolní
  • 170 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 4 ks Křepelka
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 2 ks Máslo čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1405 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 8810.6 mg
  • Draslík 845.4 mg
  • Vláknina 9660.8 mg
  • Vitamín A 9660.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 146 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Křepelky rozřízneme podél hrudní kosti, vykostíme je a kostry vložíme do kastrolu spolu s polovinou neoloupané cibule, nakrájenými mrkvemi a celerem a vše zalijeme vodou. Povaříme hodinu a půl, necháme vychladnout a vložíme do mísy.

  • 2

    Lišky namáčíme ve 170 ml horké vody půl hodiny. Pancettu nakrájíme.

  • 3

    Zbylou cibuli oloupeme a naskáme, na polovině másla a oleji ji smažíme spolu s pancettou asi tři minuty, vložíme maso, pokračujeme dvě minuty, pak ho otočíme a opékáme další dvě minuty. Přidáme houby, trochu vody, dva prolisované stroužky česneku, víno a 250 ml vývaru. Směs vaříme pět minut doměkka. Pak vyndáme maso a omáčku povaříme.

  • 4

    Pokrm podáváme s petrželkou, bazalkou a oreganem.

Komentáře k receptu