Kuřecí křídla v pivní marinádě
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 800 g Kuřecí křídla
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 52 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 178 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 190.7 mg
- Vitamín A 190.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu připravíme smícháním prolisovaného česneku, sójové omáčky, oleje, pepře a chilli koření. Do pekáče vložíme kuřecí křídla, potřeme marinádou, podlijeme pivem a pod fólií necháme přes noc marinovat.
-
2
Druhý den přidáme ke křídlům máslo a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.