Kančí roláda plněná mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 100 g Houby čerstvé
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 120 ml Víno červené
  • 200 ml Voda pitná
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Jalovec
  • 2 ks Klobása vepřová
  • 1.2 kg Kančí bok
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 3 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 927 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 553 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 293.3 mg
  • Draslík 456.5 mg
  • Vláknina 4840.7 mg
  • Vitamín A 4840.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí bok vykostíme a rozřízneme tak, aby vznikl plát. Lehce naklepeme a osolíme.

  • 2

    Klobásu nakrájíme na kostičky, houby nakrájíme, povaříme a scedíme. Cibuli nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně nasekáme.

  • 3

    Nádivku připravíme smícháním mletého masa, vajec, klobásy, hub, mouky, soli a pepře.

  • 4

    Na plát bůčku naneseme dobře promíchanou nádivku, zavineme, převážeme potravinářským provázkem a posypeme kmínem.

  • 5

    V pekáči na sádle orestujeme cibuli, přimícháme rajčatový protlak, přimícháme vodu a do směsi vložíme roládu. Podlijeme ji vínem, přisypeme petrželovou nať, kuličky jalovce a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, podlijeme horkou vodou.

  • 6

    Měkké maso vyjmeme z pekáče a držíme na teple. Šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili z másla a hladké mouky, rozředíme vývarem a alespoň čtvrt hodiny povaříme. Poté omáčku přecedíme a podáváme s plátky rolády, kterou jsme zbavili provázku.

Komentáře k receptu