Polévka se zvěřinovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Rohlíky bílé
  • 100 g Houby čerstvé
  • 400 g Srnčí plec
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 310 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 708 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 449.2 mg
  • Vláknina 2927.6 mg
  • Vitamín A 2927.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlíky namočíme do mléka, vymačkáme a umeleme se srnčím pleckem. Do masa vmícháme vejce, mouku, špetku soli a strouhanku. Z těsta tvarujeme malé knedlíčky, vkládáme do vroucího vývaru a vaříme zhruba pět minut. Poté knedlíčky děrovanou sběračkou vyjmeme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Houby nakrájíme a podusíme.

  • 3

    V silnostěnném hrnci na másle s olejem zpěníme cibuli, přimícháme mletou papriku a zalijeme vývarem, v němž jsme vařili knedlíčky.

  • 4

    Když se vývar začne vařit, přidáme prolisovaný česnek, zbylou sůl, pepř, houby a zašleháme jíšku připravenou z másla a hladké mouky. Polévku alespoň patnáct minut povaříme na mírném plameni. Před koncem vaření vložíme do polévky knedlíčky, aby se prohřály.

Komentáře k receptu