Dip z vajec a vína
Suroviny
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Víno červené
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 248 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 20 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 102 mg
- Vláknina 890.5 mg
- Vitamín A 890.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve ve vodě uvaříme vajíčka na tvrdo, necháme je vychladnout a oloupeme. Rozdělíme na bílky a žloutky.
-
2
Bílky nasekáme na co nejjemněji a odložíme stranou.
-
3
Žloutky promícháme s citrónovou šťávou, olejem, hořčicí, vínem, protlakem, prolisovaným česnekem, cukrem, solí a pepřem.
-
4
Dip před servírováním posypeme nasekanými bílky.