Kapr na pórku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 374 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 227 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 126 mg
 - Draslík 724.6 mg
 - Vláknina 3216.7 mg
 - Vitamín A 3216.7 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a omytého kapra podélně rozkrojíme a obě poloviny osolíme po obou stranách. Do kůže nařízneme příčné zářezy asi 1 cm od sebe a nasypeme do nich zázvor.
 - 
                                2
Na másle podusíme omytý, nasekaný pórek a cibuli. Když zesklovatí, vložíme hřbetem vzhůru poloviny kapra a dusíme asi 15 minut. Potom podlijeme bílým vínem, trochou vody a pečeme v horké troubě dalších 15 minut.