Tymiánové brambory s citronem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 221 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 15 mg
 - Draslík 1110.3 mg
 - Vláknina 16109.8 mg
 - Vitamín A 16109.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli. Přidáme citronovou kůru a šťávu. Do pánve vložíme plátky brambor a výrazně osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Pečeme pod pokličkou na mírném ohni asi 30 minut. Brambory každých 10 minut obrátíme.
 - 
                                2
Podáváme jako samostatný pokrm s listovým nebo hlávkovým salátem. Můžeme podávat i jako přílohu k pečenému masu.