Zeleninová polévka se svítkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1321 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 287.8 mg
 - Draslík 1129.8 mg
 - Vláknina 10418.8 mg
 - Vitamín A 10418.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec, špetky soli a trochy vody vypracujeme tuhé těsto. Necháme je přikryté asi hodinu odpočinout.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme na pomoučeném vále kola o velikosti pánve. V kastrůlku rozehřejeme máslo, přidáme strouhanku, nasekanou petrželku a pažitku, směsí připravené těsto potřeme. Srolujeme, kraje pevně stiskneme a ze závitků nakrájíme proužky asi 2cm široké.
 - 
                                3
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme ji spolu s majoránkou k masovému vývaru a vaříme asi 10 minut. Přidáme svítek a necháme na mírném ohni 10 minut probublat.