Makarony s fetou a parmezánem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 60 g Sýr Parmezán
 - 500 g Špagety, Makarony
 - 700 g Maso mleté - mix
 - 100 g Sýr Feta
 - 500 ml Mléko polotučné
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 3 ks Cibule
 - 6 ks Rajčata
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 5 l Voda pitná
 - 1 šálek Víno bílé
 - 3 polévková lžíce Solamyl
 - 1 polévková lžíce Máta
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1648 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 907 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 111 g
 - Cholesterol 397.9 mg
 - Draslík 857.8 mg
 - Vláknina 14008.9 mg
 - Vitamín A 14008.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.
 - 
                                3
Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.