Kuřecí krém s kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Kuře
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1400 ml Voda pitná
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 0.5 ks Bujón slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 165.2 mg
  • Draslík 508.3 mg
  • Vláknina 6576 mg
  • Vitamín A 6576 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.

  • 3

    Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.

Komentáře k receptu