Karotkový krém s kuřecími nočky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Kuřecí prsa
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Pažitka
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 181 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 154 mg
  • Draslík 433.3 mg
  • Vláknina 17516.6 mg
  • Vitamín A 17516.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájenou mrkev orestujeme na másle, přidáme cibuli, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zalijeme smetanou a trochou vody.

  • 2

    Přidáme na kousky nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Poté vše rozmixujeme a prolisujeme na jemný krém.

  • 3

    Na nočky namočíme žemli do smetany a společně s kuřecím masem, solí, pepřem a bylinkami rozmixujeme na jemné pyré. Vytváříme nočky, které vaříme cca 10min ve vroucí vodě.

  • 4

    Polévku rozdělíme do misek, vložíme nočky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu