Marinované jehněčí na hrozinkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 116.7 mg
 - Draslík 891.8 mg
 - Vláknina 7540 mg
 - Vitamín A 7540 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme jehněčí kýtu bez kosti, zbavenou tuku a nakrájenou na kostky. Cibuli a zázvor nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Smícháme mleté mandle, zázvor, jogurt, cibuli, citronovou šťávu, koriandr, kardamom, pepř a umixujeme směs dohladka. Maso marinujeme přes noc přikryté v ledničce.
 - 
                                3
Maso vaříme na pánvi s hrozinkami a mlékem pod pokličkou hodinu a půl a poté bez pokličky 30–40 minut za občasného míchání.