Dušené kuře s okrou
Suroviny
- 300 g Rajčata
 - 220 g Šunka dušená
 - 500 g Okra - Ibišek jedlý
 - 125 ml Víno bílé
 - 20 ml Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Kuře
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 ks Tabasco
 - 1 stroužek Česnek
 - 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2267 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 159 g
 - Sodík 97829 mg
 - Bílkoviny 174 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 701 mg
 - Draslík 2490.5 mg
 - Vláknina 17571.2 mg
 - Vitamín A 17571.2 mg
 - Vitamín B6 3.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80.1 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 44.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na másle v kastrolu restujeme osm kousků kuřete dohněda.
 - 
                                2
Na pánvi smažíme okru, cibuli nadrobno, prolisovaný stroužek česneku, šunku a papriku na kostky. Pak přimícháme kousky rajčat, protlak, víno, bobkový list, sůl, pepř a tabasco. Přidáme kuře.
 - 
                                3
Vše v hrnci v troubě dusíme asi čtyřicet minut do změknutí a před podáváním pokrm posypeme petrželí.