Fazolové chilli con carne

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Fazole červené
  • 400 g Protlak rajčatový
  • 80 ml Olej olivový
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 ks Hřebíček
  • 3 stroužek Česnek
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1.25 kg Hovězí maso mleté
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 952 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 650 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 2422.5 mg
  • Vláknina 34509.9 mg
  • Vitamín A 34509.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři stroužky česneku prolisujeme, do jedné cibule napícháme hřebíčky, zbylé dvě nakrájíme najemno.

  • 2

    Fazole namočíme přes noc do vody, ráno je scedíme a povaříme deset minut v 1500 ml čisté vody spolu s půl lžičkou kmínu, jedním prolisovaným česnekem, petrželí, cibulí s hřebíčkem, bobkovým listem a solí. Vaříme je asi hodinu a půl na mírném ohni. Vyjmeme cibuli, bobková list, petržel a fazole scedíme.

  • 3

    Na pánvi na třech čtvrtinách oleje smažíme doměkka nasekané cibule, přidáme zbylý česnek na minutu a směs pak vyjmeme.

  • 4

    Na pánvi na se zbytkem oleje opékáme maso dozlatova, přidáme cibuli s česnekem, oregano, zbytek kmínu, protlak, vývar, sůl, chilli a pod pokličkou vše vaříme asi třicet minut. Přidáme fazole a dusíme je dalších třicet minut.

  • 5

    Okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu