Játrová paštika s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 30 mg
 - Draslík 213.1 mg
 - Vláknina 2521.3 mg
 - Vitamín A 2521.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme játra a osušená je nakrájíme na kostičky. Zlehka je opečeme na oleji s pěti listy šalvěje asi 3 minuty a necháme 5 minut táhnout; uvnitř by měla být játra stále růžová.
 - 
                                2
Polovinu vlažných jater rozmixujeme se šalvějí, přidáme máslo, koření a ochutíme. Zbylá játra nakrájíme na nudličky a rozčtvrtíme ořechy.
 - 
                                3
Do vhodné formy dáme játrový krém a nakrájená játra s ořechy, navrstvíme a dáme vychladnout. Před servírováním paštiku vyklopíme a nakrájíme na plátky.