Hovězí v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 205 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cukr třtinový
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 6 g Bobkový list
  • 6 g Bazalka
  • 6 g Šalvěj čerstvá
  • 6 g Rozmarýn čerstvý
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 ml Olej olivový
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 3 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 kg Hovězí svíčková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 589 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1257 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1125.9 mg
  • Vláknina 4806.5 mg
  • Vitamín A 4806.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na kostky, na velké pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadvakrát maso asi 8 minut ze všech stran dohněda. Maso vyjmeme a na výpeku orestujeme 3 minuty cibuli, poprášíme moukou a cukrem a opečeme další 2 minuty. Zalijeme pivem a vývarem a za stálého míchání minutu povaříme.

  • 2

    Přelijeme směs do pekáče, přidáme rajský protlak a bouquet garni z bobkového listu, bazalky, rozmarýnu a šalvěje, vrátíme na pekáč maso, osolíme, opepříme a zakryté dáme péct.

  • 3

    Pečeme na mírnou teplotu 2 a půl hodiny, podle potřeby podléváme vývarem a občas maso promícháme. Před podáváním vyjmeme bylinky a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu