Slepičí polévka s pivem
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Skořice mletá
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Nové koření celé
 - 0.5 ks Slepice
 - 3 ks Pepř černý celý
 - 2 ks Petržel kořen
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
 - 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 95 g
 - Sodík 197 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 700.1 mg
 - Vláknina 13704.5 mg
 - Vitamín A 13704.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou slepici, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.
 - 
                                2
Vývar přecedíme do jiného hrnce, přilijeme pivo, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. Maso ze slepice pokrájíme na kousky, kořenovou zeleninu na kostky, vložíme do polévky a necháme dojít k varu, aby se maso prohřálo.
 - 
                                3
Podáváme s jemně sekanou petrželovou natí.