Slepičí polévka s pivem
Suroviny
- 120 g Celer bulvový
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Nové koření celé
- 0.5 ks Slepice
- 3 ks Pepř černý celý
- 2 ks Petržel kořen
- 5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 95 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 92.5 mg
- Draslík 700.1 mg
- Vláknina 13704.5 mg
- Vitamín A 13704.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou slepici, kořenovou zeleninu, cibuli, sůl a koření vložíme do hrnce se studenou vodou a vaříme doměkka.
-
2
Vývar přecedíme do jiného hrnce, přilijeme pivo, cukr, skořici, citronovou šťávu a převaříme. Maso ze slepice pokrájíme na kousky, kořenovou zeleninu na kostky, vložíme do polévky a necháme dojít k varu, aby se maso prohřálo.
-
3
Podáváme s jemně sekanou petrželovou natí.