Kuličky z mletého masa dušené v pivní omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 kg Maso mleté - mix
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 117.3 mg
  • Draslík 337.5 mg
  • Vláknina 1813.2 mg
  • Vitamín A 1813.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chleba namočíme do vody, cibuli nakrájíme nadrobno, tymián a petrželovou nať jemně nasekáme. Česnek a šalotky nakrájíme na plátky.

  • 2

    Maso smícháme s chlebem, který jsme vymačkali, cibulí, bylinkami, solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a vymícháme kompaktní hmotu.

  • 3

    Z hmoty utvoříme kuličky a smažíme je na másle s olejem. Poté je vyjmeme, do výpeku vmícháme šalotku s česnekem, zamícháme, zaprášíme moukou a zašleháme pivo. Omáčku přivedeme k varu, vložíme zpět masové kuličky. Dusíme je pod poklicí zhruba čtvrt hodiny.

Komentáře k receptu