Hovězí steaky s ořechovým pestem
Suroviny
- 1050 g Hovězí svíčková
 - 100 g Ořechy vlašské
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 30 g Petržel - nať
 - 30 g Estragon
 - 100 ml Olej olivový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 79.2 mg
 - Draslík 892.3 mg
 - Vláknina 3534 mg
 - Vitamín A 3534 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ořechová jádra zvolna pečeme na suché pánvi několik minut. Po vychladnutí ořechy vsypeme do mixeru, přidáme nastrouhaný sýr, oloupaný česnek, olivový olej, estragon, petrželku a vinný ocet. Vše rozmixujeme a nakonec pesto podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na steaky o váze 175g, potřeme je olivovým olejem, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi po každé straně 2-4 minuty.
 - 
                                3
Steaky necháme krátce odpočinout, upravíme na talíře a podáváme s trochou ořechového pesta.