Kuřecí čtvrtky na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1277 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 22.7 mg
- Vláknina 3321.8 mg
- Vitamín A 3321.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěné, omyté a osušené kuřecí čtvrtky osolíme, opepříme a urovnáme do pekáče. Přilijeme tolik vývaru, aby sahal do poloviny výšky kuřecího masa. Na každou čtvrtku položíme lžíci másla a maso posypeme rozmarýnem. 
- 
                                2Pokrm pečeme pod pokličkou v silně vyhřáté troubě 30 minut. Potom pokličku odstraníme a dopékáme ve středně vyhřáté troubě ještě 15-20 minut. Podle potřeby přilijeme vývar. 
- 
                                3Vhodnou přílohou jsou pečené nebo vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        