Ovocný salát s hovězím masem
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 100 g Víno červené
 - 200 g Mango
 - 100 g Hroznové víno
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Chilli paprička zelená
 - 1 ks Limetka
 - 2 ks Pomeranče
 - 0.07 dl Olej z vlašských ořechů
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 57 mg
 - Draslík 678.9 mg
 - Vláknina 8181.3 mg
 - Vitamín A 8181.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 76.4 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso umyjeme, nakrájíme na steaky a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme, asi tak 8 minut. Steaky necháme odležet a nakrájíme je na tenké plátky. Nakrájené plátky masa vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, podlijeme červeným vínem, víno vyvaříme, přidáme hroznové vína, mícháním zahřejeme a ihned porcujeme na talíře. Masový salát zalijeme zálivkou, vedle položíme plátky manga a podáváme.
 - 
                                2
Zálivka: Do mixéru vylijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a 1 limetky, přidáme cukr, chilli papričky, olej a vše rozmixujeme.