Sýrová roláda plněná vaječnou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 577 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 373 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 363.9 mg
 - Draslík 176.2 mg
 - Vláknina 758.5 mg
 - Vitamín A 758.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, jemně pokrájíme. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky, nivu nastrouháme, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
 - 
                                2
V míse rozšleháme změklé máslo s vejci, nivou, šunkou, solí a pepřem.
 - 
                                3
Sýr pevně uzavřeme do sáčku, vložíme do vroucí vody a zahříváme, až změkne. Poté ho opatrně vyjmeme ze sáčku, vyválíme z něj plát. Na něj natřeme nádivku, posypeme šunkou, paprikou, petrželovou natí a následně plát pevně sbalíme do rolády. Tu zabalíme do fólie a přes noc necháme vychladit v chladničce.