Cejn obalovaný v těstičku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Salát hlávkový
  • 120 g Maces - nekvašený chléb
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Citrony
  • 1 dl Citronová šťáva
  • 0.83 dl Olej slunečnicový
  • 1.4 kg Cejn velký
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 533 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 134.1 mg
  • Vláknina 2028.3 mg
  • Vitamín A 2028.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.5 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cejna očistíme, vykucháme, odřízneme hlavu a ocas. Ve studené vodě rybu důkladně omyjeme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Těstíčko: z bílku vyšleháme tuhý sníh, do něj za stálého míchání opatrně vmícháme žloutky, potom pozvolna přisypáváme macesovou mouku. Těstíčko nakonec osolíme, opepříme. Připravené porce obalujeme v těstíčku, ihned pokládáme do pánve na rozpálený olej, opečeme je z jedné strany, obrátíme a dopečeme z druhé.

  • 3

    Opečené ryby pokládáme na oválnou mísu, okraje ozdobíme salátovými listy a čtvrtkami citrónu.

Komentáře k receptu