Indické kuře s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Česnek
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1 kg Kuře
  • 4 polévková lžíce Cibule
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1048 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 237.6 mg
  • Draslík 844.5 mg
  • Vláknina 3825.2 mg
  • Vitamín A 3825.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 87.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.

  • 2

    Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.

  • 3

    V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.

  • 4

    Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu