Smažený toustový chléb se skořicí
Suroviny
- 24 g Máslo
 - 200 ml Smetana na šlehání
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 0.5 kávová lžička Vanilkový cukr
 - 0.5 kávová lžička Vanilkový cukr
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 8 ks Toustový chléb pšeničný světlý
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Cukr moučka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 81 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 245.3 mg
 - Draslík 78.8 mg
 - Vláknina 265.5 mg
 - Vitamín A 265.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce vyšleháme vejce se smetanou, cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli.
 - 
                                2
Ve větší pánvi si rozhřejeme máslo s olejem. Plátky toustového chleba namáčíme z obou stran do vaječno-smetanové směsi a smažíme je dozlatova z obou stran.
 - 
                                3
Moučkový cukr smícháme se skořicí a vanilkovým cukrem. Usmažené chlebíky posypeme připravenou cukrovou směsí a hned teplé podáváme.