Fenyklový salát s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fenykl sladký - hlíza
  • 100 g Majonéza
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 589.8 mg
  • Vláknina 6039.8 mg
  • Vitamín A 6039.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný fenykl nakrájíme na tenké proužky, spaříme vařící vodou, scedíme a vložíme do okyselené vody. Po chvíli fenykl vyjmeme, necháme okapat a urovnáme na talířky.

  • 2

    Majonézu smícháme s octem, hořčicí, špetkou cukru, solí a pepřem. Nalijeme na připravený fenykl, hotový salát ozdobíme proužky papriky.

Komentáře k receptu