Palačinky plněné fazolemi
Suroviny
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 100 g Kečup ostrý
 - 13 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 500 g Fazole červené sterilované
 - 500 g Fazole bílé v chilli omáčce
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 30 g Kopr čerstvý
 - 300 g Jogurt bílý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 dl Mléko plnotučné
 - 0.04 dl Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 853 kcal
 - Sacharidy 130 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1441 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 217.8 mg
 - Draslík 1426.1 mg
 - Vláknina 33468.1 mg
 - Vitamín A 33468.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.5 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 785 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, kypřící prášek, sůl a pepř vsypeme do misky. Přidáme vejce, přilijeme kečup, vlijeme mléko, přidáme dvě lžíce oleje a všechny suroviny vyšleháme na hladké těsto, které necháme 15 minut odpočinout.
 - 
                                2
Konzervy s červenými a bílými fazolemi otevřeme, scedíme a vlijeme do kastrůlku, na mírném ohni zahříváme, přidáme nakrájená a scezená rajčata, oloupaný, na malé kousky nakrájený česnek, suroviny přivedeme k varu, ochutnáme a podle chuti osolíme, opepříme a přidáme chilli koření. Kastrůlek stáhneme z ohně, přidáme nasekaný kopr, zamícháme a naplň udržujeme teplou.
 - 
                                3
Pánev mírně potřeme olejem, rozpálíme, na dno nalijeme těsto, pečeme, potom palačinky obrátíme a dopečeme druhou stranu. Pečeme do spotřebování těsta a palačinky udržujeme teplé.
 - 
                                4
Teplé palačinky rozložíme na talíře, každou polovinu naplníme náplní a přeložíme druhou polovinou. Na každou porci položíme lžíci jogurtu a palačinky ihned podáváme.