Kuře po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1409 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 580 mg
 - Bílkoviny 97 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 400 mg
 - Draslík 1575.9 mg
 - Vláknina 9333.3 mg
 - Vitamín A 9333.3 mg
 - Vitamín B6 2.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuře důkladně umyjeme, osušíme povrch a vnitřek kuřete vytřeme 30 g sádla, osolíme, opepříme a zatím necháme stranou.
 - 
                                2
Nádivka: V pánvi rozpálíme 40 g sádla a na něm osmažíme oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli do křupava. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Scedíme je, smícháme spolu s připravenou cibulí, podle chuti osolíme, opepříme a připravíme bramborovou kaši.
 - 
                                3
Kuře naplníme připravenou nádivkou, zašijeme nebo spojíme párátky, dobře ještě posypeme kořením, položíme ho na pekáč, ve kterém jsme rozpustili 30 g sádla. Pekáč vložíme do nahřáté trouby a za občasného polévání vlastni šťávou pečeme 60 minut. Kuře by mělo mít křupavou kůži.
 - 
                                4
Upečené kuře vytáhneme z trouby, necháme chvilku odpočinout, potom rozdělíme podle porcí a můžeme podávat.