Dušená zelenina na pivě
Suroviny
- 100 g Brambory
 - 400 g Rajčata
 - 50 ml Olej slunečnicový
 - 2 kávová lžička Med včelí
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 3 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Cuketa
 - 2 ks Lilek
 - 3 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 3 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 180 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 558.3 mg
 - Vláknina 11149.7 mg
 - Vitamín A 11149.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 44.3 mg
 - Vitamín E 4.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli spolu s česnekem oloupeme, cibuli nakrájíme na silná kolečka, česnek na plátky. V pánvi rozehřejeme olej a cibuli spolu s česnekem osmahneme. Přimícháme na malé kousky nakrájený lilek, na silnější proužky nakrájenou papriku, oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a nakrájenou cuketu. Zeleninovou směs ochutíme solí, pepřem, vmícháme podle chuti kečup. Dusíme 10 minut.
 - 
                                2
Pivo rozmícháme spolu s tekutým medem a kari kořením. Půlku vlijeme do zeleninové směsi, kterou pod poklici za občasného míchání a podlévání zbylým pivem dusíme 10-15 minut.
 - 
                                3
Rajčata opláchneme a oloupeme je. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky a přimícháme k zeleninové směsi. Všechny surovinu za občasného míchání pod poklici dusíme dalších 10 minut.
 - 
                                4
Před dokončením dušení přisypeme majoránku, zamícháme, podusíme 1 minutu a stáhneme z ohně.