Plněná vejce, ozdobená křenem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 70 g Sýr Čedar
 - 10 g Pažitka
 - 10 g Cibulka jarní
 - 100 g Salát hlávkový
 - 100 g Sýr Niva (Rokfór)
 - 50 g Křen
 - 80 ml Olej olivový extra panenský
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 0.5 špetka Sůl
 - 1 l Voda pitná
 - 0.5 polévková lžíce Hořčice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 584 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 303.5 mg
 - Draslík 234.9 mg
 - Vláknina 1993.3 mg
 - Vitamín A 1993.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.
 - 
                                2
Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.