Kořeněné vepřové kotlety s rozmarýnem
Suroviny
- 600 g Vepřové kotlety
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Fenykl obecný
 - 0.25 kávová lžička Chilli mleté
 - 1 ks Citrony
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Pepř černý celý
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 184 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 103.5 mg
 - Draslík 640.6 mg
 - Vláknina 5573 mg
 - Vitamín A 5573 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve připravíme marinádu. Do mixéru nebo do hmoždíře vložíme česnek, rozmarýn, pepř, chilli, zrnka fenyklu, citronovou šťávu a olej a rozmixujeme či rozdrtíme na hrubou kaši.
 - 
                                2
Omyté, na okrajích naříznuté kotlety obalíme v připravené marinádě. Můžeme nechat asi 2 hodiny v chladničce.
 - 
                                3
Kotlety grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím po každé straně cca 8-10min.
 - 
                                4
Hotové kotlety osolíme a ihned podáváme s citronem nakrájeným na dílky.