Basilejská srdíčka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Cukr moučka
  • 5 g Skořice mletá
  • 5 g Hřebíček
  • 250 g Mandle
  • 250 g Horká čokoláda
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Griotka
  • 4 polévková lžíce Cukr krystal
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 31 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 30 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2.5 mg
  • Draslík 77.9 mg
  • Vláknina 625 mg
  • Vitamín A 625 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vyšleháme ve sníh a smícháme je s griotkou, cukrem a kořením. Přidáme i strouhanou čokoládu a mleté mandle.

  • 2

    Vypracujeme těsto, které zabalíme a dáme ztuhnout do lednice.

  • 3

    Vyválíme ho na plát mezi dvěma fóliemi.

  • 4

    Z těsta vykrajujeme srdíčka, jejich okraje obalíme v cukru krystal a necháme zaschnout do druhého dne.

  • 5

    Poté pečeme 3-5 minut na 250 °C.

Komentáře k receptu