Čalamáda z mleté zeleniny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 2 g
- Sodík 839 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 828 mg
- Vláknina 10418 mg
- Vitamín A 10418 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 176 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na tuto čalamádu budeme potřebovat rajčata, papriky bez jádřinců, kapustu, feferonky, oloupané cibule a očištěný celer. Všechnu zeleninu nakrájíme nahrubo, umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cukr, sůl, hořčičné semínko, přilijeme ocet a vaříme 20 minut. 
- 
                                2Naplníme zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a zavařujeme 20 minut. 
- 
                                3Vychladlé sklenice s čalamádou skladujeme v chladu a temnu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        