Rajská omáčka z protlaku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 221 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 8 g
- Sodík 1242 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 169.7 mg
- Vláknina 1027.5 mg
- Vitamín A 1027.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom vsypeme hladkou mouku a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Přidáme rajčatový protlak z konzervy, přilijeme vývar, osolíme, opepříme, podle chuti okyselíme, osladíme a vaříme asi 20 minut, až omáčka ztratí moučnou příchuť. 
- 
                                2Povařenou, zhoustlou omáčku přecedíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        