Omeleta od císaře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 960 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 25 g
- Sodík 401 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 519.6 mg
- Draslík 517.6 mg
- Vláknina 20940.8 mg
- Vitamín A 20940.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 315.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ostružiny očistíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat. Dáme je do misky, posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem. Zatím necháme stranou. 
- 
                                2Rozinky namočíme do vhodné nádoby, kde už máme připravený rum. Necháme je namočené asi 10 minut. Hladkou mouku prosejeme do misky, přidáme smetanu a mléko, rozklepneme vejce. Nakonec přisypeme scezené rozinky, těsto osolíme a dobře promícháme. Necháme ho 15 minut odpočinout. 
- 
                                3Ve velké pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme půlku těsta a smažíme 5-6 minut. Potom těsto otočíme a 5 minut dopékáme druhou stranu. Pokračujeme se zbylým těstem. 
- 
                                4Hotovou omeletu položíme na talíř, lžící položíme do středu připravené ostružiny. Omeletu přeložíme, posypeme moučkovým cukrem, ozdobíme voňavou mátou a jídlo podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        