Červená řepa s kořením a křenem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 637.5 mg
- Vláknina 10205.2 mg
- Vitamín A 10205.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Červenou řepu očistíme, důkladně omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté ještě teplou oloupeme a ozdobným nožem nakrájíme na plátky. Rozdělíme do sklenic, posypeme kmínem, fenyklem a nastrouhaným křenem. 
- 
                                2Ve vodě rozmícháme ocet, cukr a sůl, přivedeme k varu, odstavíme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu, sklenice převážeme celofánem a uložíme ve studené a temné místnosti. 
- 
                                3Podáváme po cca 5 dnech. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        