Salát z podzimního ovoce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 17 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 642.6 mg
- Vláknina 19556 mg
- Vitamín A 19556 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Špendlíkové švestky, hroznové víno a angrešt očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme okapat. 
- 
                                2Jablka i hrušky omyjeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádřince a nakrájíme na malé kousky, necháme okapat. Následně všechno okapané ovoce vložíme do misky a promícháme. 
- 
                                3Na přípravu zálivky v misce rozmixujeme meruňkový kompot i se šťávou, přidáme citrónovou šťávu. Hotovou zálivkou přelijeme ovoce, vše důkladně promícháme a vložíme do lednice. 
- 
                                4Těsně před podáváním salát porcujeme na jednotlivé talíře nebo do salátových misek. 
- 
                                5Povrch každé porce ozdobíme nahrubo nasekanými ořechy, polijeme medem a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        