Teplé bramborové lívanečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Droždí
  • 200 g Povidla švestková
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Tvaroh tvrdý
  • 30 g Cukr moučkový
  • 200 g Jogurt bílý
  • 50 ml Rum
  • 2 ks Brambory
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 204.5 mg
  • Draslík 480.7 mg
  • Vláknina 1628.7 mg
  • Vitamín A 1628.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle do misky. Rozklepneme vejce, přidáme sůl, vsypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí s kypřicím práškem, vanilkový cukr. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme 20 minut odpočinout.

  • 2

    Lívanečník rozehřejeme potřeme olejem, lžící pokládáme připravené těsto. Opečeme lívanečky po jedné straně, po obrácení dopečeme druhou stranu. Opečené lívanečky po vybrání z pánve pokládáme do nádoby a udržujeme teplé do dalšího použití.

  • 3

    Povidla smícháme s vanilkovým a krupicovým cukrem, přilijeme rum, dobře promícháme.

  • 4

    Teplé lívanečky potíráme povidly, aranžujeme je na jednotlivé talíře. Posypeme nastrouhaným tvarohem a moučkovým cukrem. Zvlášť v malé mističce ke každé porci přidáme jogurt a předkrm podáváme.

Komentáře k receptu