Slaný koláč po italsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 1750 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 379.1 mg
 - Vláknina 8030 mg
 - Vitamín A 8030 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve 125 ml vlažné vody necháme stát droždí deset minut. Pak ho smícháme s moukou, mořskou solí a 40 ml oleje. S pomocí vody vytvoříme těsto. Deset minut těsto zpracováváme a pak ho necháme v teple pod utěrkou nakynout dvě a půl hodiny. Pak těsto ještě deset minut zpracováváme, dáme do olejem vymazané formy a necháme kynout dalších třicet minut.
 - 
                                2
Koláč uložíme do předehřáté trouby, polijeme zbytkem oleje, osolíme a pečeme až dvacet pět minut dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme po vychladnutí.