Slaný koláč z listového těsta se slaninou a pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Anglická slanina
  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Pórek
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Slunečnice - semena
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1072 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 81 g
  • Sodík 668 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 284 mg
  • Draslík 427.4 mg
  • Vláknina 9039.8 mg
  • Vitamín A 9039.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Pórek opláchneme studenou vodou a příčně najemno nakrájíme. Pórek krátce povaříme v osolené vodě, pak slijeme a necháme v sítu okapat. Okapaný pórek v míse smícháme s kousky slaniny a ochutíme pepřem a solí.

  • 2

    V misce metlou smícháme smetanu s vejci, podle chuti opepříme a osolíme.

  • 3

    Kulatou koláčovou formu vypláchneme studenou vodou. Do vlhké formy rozprostřeme listové těsto a vytvarujeme vyšší okraje. Na těsto rovnoměrně rozložíme smíchaný pórek se slaninou, zalijeme smetanou s vejci a posypeme semínky slunečnice.

  • 4

    Koláč pečeme přibližně 20 minut v troubě, předehřáté na 200 stupňů.

Komentáře k receptu