Koláč bramborový s tuňákem
Suroviny
- 450 g Brambory
 - 50 g Kukuřice cukrová
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 175 g Tuňák v oleji
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 stroužek Česnek
 - 1.5 dl Mléko nízkotučné
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 297 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 212.6 mg
 - Draslík 845.4 mg
 - Vláknina 7108 mg
 - Vitamín A 7108 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pokrájené brambory na kostičky uvaříme v hrnci s vroucí vodou. Necháme je okapat, rozmačkáme vidličkou, přidáme máslo, mouku a utvoříme těsto.
 - 
                                2
Bramborové těsto rozválíme a vtlačíme do formy o průměru 20 cm. Propícháme povrch těsta a v předehřáté troubě pečeme 20 minut při 200°C.
 - 
                                3
Rozehřejeme olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, česnek, nakrájenou papriku na plátky a smažíme 5 minut. Olej necháme okapat a nanášíme směs na kulatý korpus.
 - 
                                4
Tuňáka rozebereme na kousíčky a rozložíme s kukuřicí na povrch těsta.
 - 
                                5
Smícháme v misce vejce, mléko a kopr. Směs vylijeme do korpusu a posypeme nastrouhaným sýrem.
 - 
                                6
Pečeme 20 minut v troubě, dokud náplň neztuhne.
 - 
                                7
Ihned podáváme.