Pomerančový dort (pro menší dortovou formu)
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
 - 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 1 šálek Pomerančová kůra
 - 1 šálek Pomerančová šťáva
 - 2 polévková lžíce Tuk
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 - 3 polévková lžíce Cukr moučkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 311 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 53 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 31 g
 - Cholesterol 137 mg
 - Draslík 213 mg
 - Vláknina 9682.3 mg
 - Vitamín A 9682.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 78 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozklepneme si vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme po částech cukr, zlehka vmícháme žloutky, pomerančovou kůru, mouku a naposled tekuté máslo.
 - 
                                2
Dortovou formu silně vymastíme, vysypeme hrubou moukou, těsto do ní vložíme a pečeme 30 minut.
 - 
                                3
Hotový dort zakapeme pomerančovou šťávou a potřeme polevou, kterou připravíme tak, že ve vodě smíchané s pomerančovou šťávou svaříme za stálého míchání cukr.